dimarts, 16 de febrer de 2016


Declaració de la Junta Directiva del Grup d’Espeleologia de BadalonaAmb motiu de les desafortunades declaracions realitzades pel president de la FCE, recollides per diversos mitjans de premsa i àudio visuals, en referència als components d’una activitat lectiva d’espeleologia realitzada el passat dia 10 a l’Alta Garona, en la qual exercia com monitor un membre del Grup d’Espeleologia de Badalona. Fem la següent declaració,

1er. Aquesta activitat era una lliçó pràctica realitzada per un Institut de Secundària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, dins del seu programa reglat específic dels estudis d’Espeleologia.

2on. Que el president de la FCE, que és una entitat esportiva, no té competències del Departament d’Ensenyament de la GC, per tant no ha de fer ingerències en assumptes fora del seu abast federatiu.

3er. Que aquestes declaracions, efectuades sense ple coneixement de causa, afecten molt negativament, tant al monitor membre de la nostra entitat, com a les demés persones i entitats (educatives i esportives) participants.

4t. Donem tot el nostre suport als dos monitors de l’activitat per la seva professionalitat tècnica sobrerament demostrada per exercir amb responsabilitat les tasques de monitoratge.

5è. En aquest sentit volem fer públic la valoració molt positiva feta per la Gendarmeria de França sobre el bon nivell tècnic dels espeleòlegs catalans, de la qual cosa s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació francesos i d’altres països.

Junta Directiva
Grup d’Espeleologia de Badalonahttp://www.geb.cat/declaracio-de-la-junta-directiva-del-grup-despeleologia-de-badalona/